28 Mart 2013 Perşembe

Modern Romeo Juliet



Odyssey Dance Theatre - Romeo + Juliet Today

American Dance Theatre Odyssey tarafından sahnelenen Modern Romeo Juliet performansını 27 Mart 2013 Çarşamba akşamı Türker İnanoğlu Maslak (TIM) Show Center'da izledik.

Uzun zamandır modern dans gösterisine gitmemiş aç bir insan olarak gösteriyi büyük şevkle izledim.

Gösterinin teması Romeo ve Juliet'ten esinlenmiş, yine Verona'da geçiyor ancak günümüz Verona'sına ve günümüz koşullarına uygun olarak değiştirilmiş konusu. Çok fazla detaya girmeden belirtmek gerekirse Verona'daki iki büyük çete arasında geçen çekişmeler, dövüşler, kavgalar, aşk, tutku ve ölümlerden oluşan bu teatral şovun American Dance Theatre Odyssey'nin danslarıyla çok güzel bir şekilde sahnelendiğini düşünüyorum. Tiyatronun yönetmelerinden olan Eldon Johnson Romeo'yu, Veronica Yeager de Juliet'i oynuyordu bu gösteride.

Modern dans ve tiyartro tutkunu olun olmayın ilginizi çekeceğini düşündüğüm ve hiç sıkılmadan izleyeceğinize inandığım bir gösteri.

Her türlü klasik dansın modernleştirilmiş halleri olmak üzere, hip-hop, amerikan tarzı danslar (Beyonce -All the Single Ladies vb.), cha cha cha, tango, salsa gibi latin/salon dansları ve benim daha bilmediğim bir çok tarzda dansı içeriyor bu program.

Benim en çok etkilendiğim sahne Alanis Morissette'in "Uninvited" şarkısında sergilenen iki kişilik modern dans performansıydı. Teatral yönün en çok ağırlık kazandığı dans buydu bence.

TIM ile ilgili bir iki ufak not. İlk defa geldiğim bu gösteri merkezini çok beğendim. Mekan çok ferah, yuvarlak büyük bir sahnenin etrafına sıralanmış oldukça fazla sayıdaki rahat koltuklarla çevrelenmiş ve balkon ile locaları olan geniş bir salon. O kadar çok boş yer vardı ki (halkımızın dansa olan ilgisizliğinden mi, gösterinin haftaiçi olmasından mı yoksa fiyatların İstanbul şartlarına göre çok olmasa da ortalama izleyici kitlesinin vermekten çekinebileceği bir seviyede olmasından mı bilemiyorum) biz de ön sıralara geçerek çok rahat bir şekilde izleyebildik gösteriyi. Tuvaletlerde neredeyse hiç sıra olmadı, içeride 10-15 tane kabin olmasının bunda etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum.
Dans tiyatrosu ve dans ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Dans tiyatrosunun resmi internet sitesi