10 Eylül 2012 Pazartesi

Red Hot Chili Pepper İstanbul Konseri Sonrası

Gençliğimizin müzik grubu
Yıllardır beklediğimiz ama bir türlü Türkiye'ye getiremediğimiz
Californication, Scar Tissue, Under the Bridge, Dani California, By The Way, Give It Away, Can't Stop ve daha nice şarkıları ile bizi kendimizden geçiren ve milyonların severek dinlediği şarkıların yaratıcıları

RED HOT CHILI PEPPERS İstanbul'daydı!!


kaynak: www.pozitif.info
Konser içerik olarak tek kelimeyle harikaydı! Otherside da çalınmış olsaydı efsanevi bir konser olacaktı!

Şarkılara başlamadan önceki uzun introları harikaydı, her biri kendi enstrumanlarını coşturdu diyebiliriz.  Konsere son albümleri I'm With You'daki Monarchy of Roses şarkısıyla başladılar.

Flea çok sempatikti, hem konser sırasında bizimle paylaştıkları hem de sahne şovu inanılmazdı. Tam beklediğimiz bir RHCP performansı sergiledi. Bir ara amuda kalkıp bütün sahneyi gezmeye koyuldu:) Şarkı aralarında samimi konuşmalarının gerçekten hepimizin hoşuna gittiğine inanıyorum. İstanbul'dan çok etkilendiklerini, ezan sesini hergün dinleyebildiğimiz için ne kadar şanslı olduğumuzdan bahsetti.
Josh desen yazık sakat ayağıyla gelmiş, üstüne bir de Türk Bayrağı T-shirtü giymiş, sandelyesinde gitarını çalmaya çalışıyor dediğimiz sırada birden bire alçılı ayağının üstüne çıkıp kendinden geçmiş bir şekilde sanatını sergilemeye başladı.

Chad Smith tam anlamıyla yaktı geçirdi. Profesyonel müzisyenleri izlemek, dinlemek onlarla aynı havayı solumak böyle birşey olsa gerek. Gerçekten anlatmak çok zor, orada olmak, bizzat görmek, dinlemek gerekir! Mauro Refosco ile yaptığı perküsyon şovu için bile gidilir bu konsere.

Anthony.... diyecek kelime bulamıyorum. Sahnede hiç durmadı diyebilirim. Zaten 1.90 boyunda insanlarla çevrilmiş olarak sahneyi çok kısıtlı görme imkanım vardı ancak sahneyi görmek adına zıpladığım anlarda sahnenin bir ucundan diğerine koşturuken ve durmadan dans ederken görüyordum onu. Bu kadar hareketli olmasına rağmen şarkıları sanki banttam dinliyormuşuz gibi kusursuzca söylüyordu.

Did I Let You Know şarkısında çıkan İlhan Erşahin hepimizi çok şaşırttı ve saksafonuyla şarkıya eşlik etti.

Her büyük konser gibi bu konserde de bir kaç sıkıntı vardı tabii.

Mesela sahneye 19:45'te çıkan ön grup Athena'yı ne kadar sevsem de adam akıllı coşamadım konserleri sırasında. Ses sisteminde kesin bir sıkıntı vardı, grubun sesi duyulmuyordu, boğuk bir gürültü dinledik diyebilirim. Dolayısıyla Athena sadece sabrımızı sınamak adına sahneye çıkmış gibi oldu. Neyse ki çok uzun süre çalmadılar. Onlar da farkındaydı zaten durumun bence.

RHCP çıkınca ses biraz daha düzeldi ancak Josh'un gitarının sesinin başta kısık olduğunu farkedip açmalarına rağmen yine de gitar sesi tüm konser boyunca yeterli değildi.

Alana girişte çok fazla sıkıntı yaşamadık ancak çıkışta tam bir rezalet vardı. Ana giriş/çıkış kapıları dışında o kadar acil çıkış olmasına karşın bu kapıları açmadılar ve insanların dakikalarca kapıdaki kuyruklarda beklemelerine neden oldular. Bu konuda Pozitif'e konu hakkında açıklama yapmak düşüyor bence.

40 bin kişilik konserin statta değil de bir üniversitenin bahçesinde yapılmış olması da ne kadar mantıklı, bunun da sorgulanması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder