6 Nisan 2012 Cuma

Bok Çukurundaki Kadın - Ang babae se septic tank

31. İstanbul Film Festivali'nde gittiğim ilk film. (02.04.2012)

Kaynak: http://www.biletix.com/

Bok cukurundaki kadın: komik, farklı, eğlenceli, sürükleyici, etkileyici, takip etmesi kolay...

Bu filmde ne var? Aslında bu filmde gerçek hayattan kesitler var: 3 kafadar filipinlinin bağımsız film yapma mücadelesinin çok doğal bir şekilde anlatıldığını görüyoruz. Sanki bu kafadarlar bizim arkadaşlarımız gibi, birazdan biz de onların oturduğu kafeye gidip onlarla kahvelerimizi içerken beyin fırtınasına başlayacakmışız gibi hissediyoruz.

Filmin konusu nedir, daha doğrusu gençlerin çekmeye çalıştıkları filmin konusu nedir? Filipinlerde bir yerde arka sokaklar, derme çatma evler, daracık pislik içinde sokaklar, bir anne ve 7 çocuğu. Onların hayatından bir kesit. Ama bu kesiti nasıl yansıtmalılar perdeye. Bağımsız film çektikleri için öncelikle ellerinde sallantılı bir kamera görüyoruz, ardından sözsüz görüntüler ardarda geçiyor gözümüzün üzerinden. Sonrasında bu filmi nasıl çekebileceklerine dair 3 kafadar kendi aralarında değişik fikirler öne atıyorlar ve filmin içindeki film daha da renkli bir hal alıyor. Filmin içindeki filmin çeşitlemelerini görmeniz ve bu filmin sonunun nasıl bok çukuruna bağlandığını keşfedebilmeniz için filmi izlemenizi öneririm.

Kafanızı yormayan, ağır aksak giden festival filmlerin aksine bir buçuk saatin nasıl geçtiğini anlamayacağınız bir film olacak bu.

Eugene Domingo'nun oyunculuğuna bayılacaksınız.

İyi seyirler!

Yönetmen
Marlon Rivera

Oyuncular:
Eugene Domingo: Mila/herself
JM de Guzman: Binbong
Kean Cipriano: Rainier
Cai Cortez: Jocelyn

Daha fazla bilgi için: Ang babae se septic tank

2 yorum:

  1. Festival filmlerini ben de izlemek isterdim,sizin izlediğiniz film de güzel görünüyor.Geçen gün,Hürriyet gazetesinde Melis Alphan bir yazı yazmıştı hepimizİn Çin'de köleleri var isminde.Chine Blue isimli bir belgeselden bahsediyordu.Onu ve bu filmi aklımın köşesine yazdım.teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim. Festivalden bir kaç filme daha gitmek isterdim ama ne yazık ki iş-güç derken fırsat olmadı. Festivali kaçıranlar için güzel bir link var, buradan online izleyebilirsiniz filmleri: http://mubi.com/festivals/istanbul

    YanıtlaSil