13 Mart 2012 Salı

Kartalkaya

Snorboardcular açısından Kartalkaya'yı değerlendirmek istiyorum.

İşe öncelikle Kartalkaya tanıtımıyla başlayabiliriz. Kartalkaya Bolu'nun Köroğlu Dağları'nda bulunan 2200 metre yükseklik kuşağında yer alan, Türkiye'nin büyük kayak merkezlerinden biridir.

Aşağıda Kartalkaya pistlerini farklı açılardan görebilirsiniz:

Kartalkaya - Pist Haritası 1

Kartalkaya - Pist Haritası 2

Şimdi pist haritalarına bakınca aslında Kartalkaya'da ne kadar az piste kaymış olduğumun farkına varıyorum. Bunun tek nedeni Teleski'ler. Evet, maalesef Kartalkaya'da 2 tane telesiyejin dışında geriye kalanların hepsi teleski ve bir snowboardcu olarak hala teleskiye binmenin çok zor olduğunu düşündüğümden ve birkaç kötü maceradan sonra bir daha mümkün olduğunda teleskiye binmemeye çalışıyorum. 2. Pist Haritasına bakınca sadece yeşil lifte binip (2 kişilik telesiyej) 2200 metredeki otele dönüş pisti yazan pisttne başlayarak kırmızı piste geçerek otel bölgesine kadar kaydığımı söyleyebilirim. Bunu bir günde yaklaşık 10-15 kere yapınca bir yerden sonra sıkılmaya başlıyor insan. Özellikle ilk gelişimde çok farkında olmasam da Kartalkaya'yı 2. kez ziyaret edişimden sonra ya artık teleskiye alışmam gerektiğinin ya da daha çok telesiyej imkanı sunun kayak merkezlerine gitmem gerektiğinin farkına vardım.

Pist eğimleri gayet güzel, haritaya bakana kadar kırmızı bir pistte kaydığımın farında bile değildim, kaydıklarımın hepsi mavi pist zannediyordum. Bunun bir nedeni de şimdiye kadar yurtdığında bulunduğum için hep yurtdışı kayak merkezlerinde kaymış olmam ve oradaki mavi pistlerin buradaki kırmız pistlerden bile daha dik olması. Yani kısaca söylemek gerekirse Kartalkaya ilk defa kayak sporu yapacak olan insanlar için çok uygun bir kayak merkezi.

Eğer turla beraber giderseniz bizim yaptığımız gibi, genelde tur fiyatlarına öğlen yiyeceğiniz ve gayet doyurucu olan sucuk ekmek de dahil oluyor. Zaten çok pahalı olan kayak merkezlerindeki restoranlara böylece uğramak zorunda kalmamış oluyorsunuz.

Bord kiralamak için yerler mevcut, orada hem bord, hem de kıyafet kiralayabilir, hem de deneme kabinlerinde üzerinizi değiştirebilirsiniz. Eşyalarınızı kilitlemek için dolaplar da mevcut. Yalnız bir çok tur otobüsü aynı saatlerde Kartalkaya'ya vardığı için çok kalabalık olma ihtimali var kiralama yerlerininin, dolayısıla internetten rezervasyon sizi rahatlatacaktır: Kartalkaya Esenler Board ve Kayak Kiralama Tel:05378166794



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder