4 Mart 2012 Pazar

Nail Gaiman - American Gods

Neil Gaiman'in American Gods isimli kitabini okumaya basladim gecenlerde. Ingilizce okuyorum kitabi Kindle'imdan. Konusu enteresan, beni cok surukluyor diyemem ama yine de bir sonraki bolumde ne olacak diye sormadan edemiyorum kendime. Su anda %26'sina gelmis bulunmaktayim kitabin.

Buraya kadar okuduklarimi ozetleyecek olursak kitabin kahramani (ya da basindan gecen olaylarin anlatildigi) Shadow bir kac yilligina girdigi hapishaneden cikmak uzeredir, son gunlerini saymaktadir. Karisinin trajik bir sekilde araba kazasinda hayatini kaybetmesi uzerine hapishaneden bir kac gun erken tahliye olmasina izin verirler. Hapishaneden cikip karisinin defin islemlerini gerceklestirmeye gittigi kasabasinda kendisini Mr. Wednesday olarak tanitan esrarengiz bir adamdan is teklifi alir. Icerigi tam belli olamayan bu ise Shadow basta ilgi gostermez, basini bilmedigi islerle derde sokup tekrar hapishaneye gitmek istememektedir. Ama Mr. Wednesday'in israrlari sonucu isi kabul eder.

Bundan sonrasinda kendini bir dizi seruvenin icinde bulur. Mr. Wednesday'in aslinda dolandirici oldugu ve islerinde Shadow'u kullanmayi planladigi ortaya cikar. Mr Wednesday'in dusmanlarini oldugunu tahmin ettigim kimseler Shadow'u kacirirlar. Shadow'u olen ama geceleri ortaya cikip dirilen karisi Laura kurtarir kotu adamlarin elinden. Laura onceden de Shadow'a geceleri gorunmustur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder